10 august – mitingul-manifest pentru România certată cu sine

Claudiu Saftoiu
10 August 2018, 09:53 actualizat acum 3 ani
    10 august – mitingul-manifest pentru România certată cu sine

Am încurajat, încă de acum o lună, mitingul de pe 10 august. M-am înarmat cu încrederea, speranța și prea-plinul de naționalism curat, păstrate cu sfințenie în sufletele românilor pribegi, din lumea largă. Am înțeles că e nevoie de un ultim miting-manifest - de magnitudine europeană - pentru ca ticăloșii de la putere să se oprească, iar românii din țară să pornească. Unii să refuze să mai dea șpagă, alții să mai primească. Unii să ceară ultimul bănuț la casierie, alții să dea restul până la ultimul bănuț. Unii să deschidă ochii și urechile, alții să închidă pungile și buzunarele dosite. Unii să promită o guvernare cu folos, alții să o simtă, ca atare. Unii să nu mai mintă, alții să nu mai accepte minciuna la nivel înalt.

De ce legea nu e lege în România. Din cauza politicii

Când, acum trei săptămâni, după ce m-am exprimat, deschis și asumat, pe contul personal de Facebook, pentru desfășurarea curată și bine intenționată a acestui miting-simbol – a apărut ca de nicăieri un român obraznic și obscen, care și-a imprimat pe plăcuțele de la mașină un slogan politic porno, ridicându-l la nivelul protestului extrem al schimbării guvernului, prin violența străzii – entuziasmul meu s-a frânt. Am realizat că, pe traseul bunei credințe exasperate, a intervenit operațiunea unui individ manipulat crunt, folosit să 'trezească' masele obișnuite cu exprimări gregare și amorțite de anii de pomeni politice de stânga. A urmat o incalificabilă sarabandă a prostiilor, semnate și parafate de Poliția Română, care a ignorat, apoi a sancționat, apoi a judecat și apoi a clasat o faptă simplă ca lumina zilei: circulația pe drumurile publice a autovehiculelor înmatriculate cu caractere obscene, este interzisă. Spre lămurirea cititorilor, dar și a organelor polițienești, recomand reluarea lecturii Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, intrat in vigoare de la 8.august.2013. Nesimțitul va participa și el la mitingul căruia i-a recomandat un apelativ abject. Vom vedea dacă mitingiștii și-l vor însuși mimetic, nereflexiv.

Armada românilor exasperați de politicieni se scurge spre România

Zeci de mii de mașini cu numere străine, dar având rămâni la bord, au intrat întreaga săptămână prin punctele frontierei de vest ale țării. În prealabil, românii întorși acasă și-au dat întâlniri prin benzinăriile de lângă granițe, pentru a intra împreună, și cu tricolorul fluturând la geamuri. Sunt organizați spontan pe Facebook, gurpuri-grupuri, în funcție de direcțiile aleatorii din care vin. Sunt entuziaști și deschiși, și par deciși: vor democrație, cinste, corectitudine, demnitate, și fără corupți în funcții publice.

Manifestația este boicotată înainte de a începe

Diversiunile privind presupușii organizatori ai românilor din diaspora continuă. Un individ cu zâmbet suspect a mărturisit senin că el însuși a organizat sutele de mii de români veniți în țară, și că aceștia promit 'sânge și violență', la miting. Imediat, DIICOT l-a săltat. Surprinzător, CNA nu a interogat televiziunea care făcut posibilă transmierea – nefiltrată jurnalistic – a mesajului diseminat de insul cercetat penal, acum. O parte a presei anunță o revoluție însângerată, cu ocazia mitingului din 10 august. Primarii de la putere încă nu știu dacă să dea autorizație sau nu manifestațiilor de vineri, 10 august, deși inițial au anunțat că autorizațiile sunt emise. Pe de altă parte, o mare sărbătoare națională a protestului transparent, determinat, civilizat și european, este anunțată prin mii și zeci de mii de glasuri românești. Români simpli, nefiliați politic, sprijină un demers curativ, simbolic, responsabil.

Este strigătul diasporei, pentru România-mamă.

Nevoia de acasă înseamnă nevoia de o Românie mai bună decât România părăsită

E limpede: România e certată cu ea însăși, iar românii plecați demult se întorc să o îndrepte pe calea bună. Românii care sprijină anual, cu 5 miliarde de euro, lipsa de performanță a guvernului, vor ca vocea lor să fie auzită. Ei reprezintă un guvern din exul al româniei, care contribuie la echilibrul și sănătatea românilor, prin banii trimiși în țară. Pentru acest lucru, esențial, ei trebuie ascultați și repspectați. Corupții de la putere fac legea, corupții o votează, și tot corupții strigă că străinii – inclusiv românii din străinătate – fac rău țării. O babilonie cu iz anarhic străbate spațiul public și politic. Partidele, presa, comunitățile online sunt divizate. Luna lui august fiebe în obscenitate și meschinărie politică. România e roșie, de la obraz, până la călcâie.

Ticăloșilor de la putere li se va administra, pe 10 august, lecția aspră a demnității de român.

După 10 august, este rândul românilor din țară să preia mesajul, să îl disemineze și să îl permanentizeze, pentru a înfăptui, la vot, în 2019 și 2020, în cele  patru rânduri de scrutin, dreapta alegere.