EXCLUSIV/ 870 de români care vă pot spune de ce este importantă LIBERTATEA. Guvernul și TVR au devenit aresturi, penitenciare de tranzit

23 mai 2018, 17:53 actualizat acum 2 ani
    EXCLUSIV/ 870 de români care vă pot spune de ce este importantă LIBERTATEA. Guvernul și TVR au devenit aresturi, penitenciare de tranzit

Portalul stiricurate.ro  vă prezintă astăzi numele celor care și-au pierdut - temporar, din fericire - cel mai de preț bun pe care l-a obținut România la Revoluție, după căderea lui Ceaușescu: LIBERTATEA. Abuziv, ilegal, cu vătămări fizice și psihice de multe ori iremediabile, în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

În total, procurorii scriu în rechizitoriu despre 1250 de persoane reținute împotriva voinței lor pentru că... pentru că nimic. Pentru că milițienii care ascultau orbește ordinele și pentru că civilii denumiți „mineri” sau „muncitori” (manipulați profesionist) au considerat că ochelariștii, pletoșii, rujatele, parfumatele, studenții, intelectualii, purtătorii de blugi care treceau sau respirau prin centrul Bucureștiului nu meritau libertatea. 870 dintre ei - dintre cei care, în afară de pumni, picioare, bâte, lanțuri în cap trebuiau să stea și la „răcoare” - au nume, prenume și îi vom prezenta astăzi. Ei au fost pedepsiți drept exemplu pentru ceilalți. Totul pentru ca puterea proaspăt aleasă „democratic” în 1990 să-și conserve privilegiile, fără contestatari.

Cei mai mulți reținuți au fost duși la celebra unitate militară de la Măgurele (mai exact U.M. 0575), unde reținuții erau dușmani ai poporului. Așa că nu era foarte important dacă trăiau sau nu.

 

Iată ce spun procurorii militari în rechizitoriu:

„Persoanele reţinute ilegal la U.M. 0575 Măgurele, deşi erau grav rănite, ca urmare a loviturilor primite de la poliţişti, mineri şi militari în termen, nu au beneficiat de îngrijiri medicale adecvate. „Am fost indignat văzând cum o dată cu venirea câtorva salvări, unele persoane erau cusute pe viu, altora le acordau îngrijiri superficiale, unuia i-a pus mâna în gips”(declaraţie martor Popa Aristică, vol. 94, filele 72-75). Condiţiile ce au trebuit să fie suportate de către persoanele vătămate, care au fost reţinute la U.M. 0575 Măgurele, sunt comparabile cu cele pe care au trebuit să le suporte prizonierii de război din timpul celui de-al doilea război mondial, de acestea fiind răspunzător, întru-totul, inculpatul Peter Petre, care a permis ca în unitatea pe care o comanda să se întâmple astfel de atrocităţi.”

La fel de îngrozitor, dacă nu și mai mult, este faptul că sediul Guvernului României și sediul TVR au devenit aresturi temporare, penitenciare de tranzit în care gardieni erau fie angajați MAI, fie funcționarii și slujbașii instituțiilor respective. Da, e adevărat, Televiziunea publică transmitea comunicatele importante pentru țară și ținea închiși „golanii”.  47 de oameni care „ nu-şi justificau prezenţa în zonă” (adică umblau fără scop pe lângă TVR) au fost bătuți și duși la Televiziunea publică.

Iar 28 de români au avut „onoarea” să își petreacă noaptea, sub cheie, în Palatul Victoria, un adevărat penitenciar cu metrou.  

 

Vă prezentăm listele complete din dosarul 47/P/2014, Dosarul Mineriadei 13-15 iunie, cu  numele persoanelor capturate de pe străzile Bucureștiului de polițiști, mineri și muncitori - oameni de bine.