O analiză făcuta de Larisa Ghițulescu pe blogul său arată că nici oficial, nici neoficial, gigantul Nike nu confirmă că ar fi semnat un contract cu Simona Halep

A semnat sau nu Halep cu Nike?

Ciprian Voiculescu
Ciprian Voiculescu
17 February 2018, 23:45 actualizat acum 3 ani
    A semnat sau nu Halep cu Nike?

Românii devorează știrile despre Simona Halep. Românii trăiesc la cote maxime meciurile ei importante, la ultimul de acest gen, finala de la Melbourne cu Wozniacki, am urmărit-o pe Simona într-un club de sport, unde câteva zeci de oameni au urlat, oftat, înjurat, încurajat la unison.

Simona Halep captează atenția. Simona Halep "vinde". Dar oare chiar vinde?

Recent, la începutul lunii februarie, a apărut timidă informația că Halep va semna cu Nike, după ce mai bine de o lună, nemaiavând contract cu Adidas, Simona purtase o rochie roșie, simplă, fără numele unei mărci pe ea. Apoi, din neant, a apărut informația dată certă de presă ca Halep a semnat cu Nike. Mai mult, s-au vehiculat sume diverse pentru sportivă.

Dar... nimeni nu a mers pe urmele banilor, cum spune americanul. Nimeni nu a cernut datele, toți am privit acest contract cu Nike drept o realizare a noastră. Nimeni nu a aplicat celebrul dubito ergo cogito. Nimeni în afară de Larisa Ghițulescu, jurnalist care a pus cap la cap informațiile din spațiul public venite atât din partea echipei Halep (inclusiv anternorul Cahill făcuse un apropo public referitor la ținuta afișată de Simona), cât și lipsa totală de informații făcute publice de Nike pe propriul site sau pagini de socializare.

Ce spune analiza Larisei Ghițulescu:

  1. De ce nu a cerut nimeni un punct de vedere oficial de la Nike?
  2. Este oare o mișcare de PR a echipei Halep, care vrea întarească brandul Halep lăsând loc interpretărilor? Asta în condițiile în care Nike nu o menționează nicăieri pe Halep în site-ul oficial, așa cum o face cu alți tenismeni precum Federer.

Recapitulând!

Simona Halep nu spune nicăieri cu subiect și predicat că a semnat cu Nike. Ea spune doar că a decis să poarte echipamentul în care se simte cel mai bine și că face asta de la 1 februarie. Apoi spune că are multe contracte din care poate alege și că va alege foarte curând.

Apar niște fotografii în social media, date de echipa ei, îm care se lasă loc interpretărilor legate de ceea ce poartă sportiva.

Nike nu a dat nimic oficial. Niciun post pe rețelele sociale, niciun comunicat. Nimic.

Presa românească a dat la unison drept deja înfăptuit acest contract. Nimeni nu i-a întrebat cu subiect și predicat pe cei de la Nike.

Dincolo de ceea ce se întâmplă în culise, unde poate există deja un acord între Nike și Halep, iar tăcerea firmei de echipament sportiv pote fi doar liniștea dinaintea unui display strălucitor al anunțului că au numărul 1 mondial între sportivii care reprezintă brandul, avem de-a face cu o informație care nu are la bază toate elemente să reprezinte o știre verosimilă.

Avem de-a face cu interpretări ale unor declarații ale Simonei, niște poze urcate în social media de ea și Cahill și nimic de la Nike.

Avem oare de-a face cu un fake news, sau e doar o știre cu un conținut forțat, în care informațiile clare de la surse sunt exacerbate doar pentru că "Halep a semnat cu Nike" este o știre prea bună ca să nu fie dată?

Analiza Larisei Ghițulescu, aici.