Andrei Crăciun: „Dacă RECORDER va supraviețui, va avea aceeași relație cu puterea când ea se va schimba”

Oana Tonca
05 April 2018, 13:00 actualizat acum 3 ani

Formează o echipă de 8 jurnalişti care au decis să lucreze independent. Fără patron. Ei sunt propriii lor patroni. Asta nu le asigură o mare bucurie financiară, depind strict de cei care fac donaţii şi de companiile care aduc sau nu publicitate pe portalul lor, tot în funcţie de public. Jurnaliştii RECORDER fac un tip de jurnalism nou în online-ul din România. Este presa de tip „culise”, acea presă care îți arată nu doar fața evenimentului, dar și lucrurile din spate, lucrurile pentru care presa mainstream nu prea consumă energie și resurse.

Andrei Crăciun este jurnalist din 2005 și jurnalist RECORDER de la început. Nu vrea să vorbească despre el, deși are cu ce se lăuda în cei 12 ani de presă. Nu crede personal în presa în alb și negru, pentru ca viața e formată din nuanțe și pentru că niciodată unii nu sunt doar buni și alții doar răi.

Andrei este convins că independenții de la RECORDER nu vor pleca niciodată capul, nu vor face compromisuri. Ca să fie clar, îi transmite lui Vlad Voiculescu că va fi la fel de critic cu el când va fi la putere așa cum este RECORDER cu cei aflați acum în instituțiile puterii. De ce lui Vlad Voiculescu? Pentru că tocmai a realizat un reportaj despre MagiCamp, proiectul lui Voiculescu și al Melaniei Medeleanu. Ca într-o redacție care ascultă părerile celorlalți sau ca în democrație, Andrei spune că are mandat din redacție.