Articol unic: Pensii speciale pentru toți

cristian.coman
11 July 2018, 17:47 actualizat acum 3 ani
    Articol unic: Pensii speciale pentru toți

Românii sunt egali. În fața legii, desigur. Fără privilegii și fără discriminări. Nu spun eu, o spune Constituția încă din 1991. Chiar și după ce s-a schimbat, în 2003, Constituția spune la fel. Constituția pe care și Klaus Iohannis o respectă și a revocat-o pe doamna Kovesi după litera ei. Și Liviu Dragnea o respectă, dar stă cu frică să nu pice codurile penal și de procedură la filtrul ei numit Curtea Constituțională.

Nu toți oamenii au citit Constituția. Și nici nu există o lege care să îi oblige să o citească. Printre ei, 175 de parlamentari – de la putere și de la opoziție - care au votat pentru pensii speciale acordate primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de CJ-uri.

Din punctul meu de vedere, e corect. Ne merităm soarta. Privilegiații au nevoie să le fie recunoscut acest statut. Nu sunt ei primii, nu vor fi nici ultimii. Sunt 165 000 de români care primesc deja mai mult decât au contribuit. Militari, polițiști, magistrați, funcționari din Parlament, chiar și ziariști. Și acum, dacă CCR admite, vor mai veni câteva mii. Curat privilegiați.

Pentru că noi, VOTANȚII, permitem asta. Și chiar încurajăm prin inactivitate. Presiunile publice la adresa propriilor politicieni care ne reprezintă sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire. Pentru că acum, alegătorul nu e deasupra parlamentarilor, deasupra e doar cupola. Nu, nu cea din Mafie, cea de pe Casa Poporului.

Pentru a ieși din acest cerc al umilinței permanente – noi înghițim tot și apoi, de sictir, nu mergem la vot - propun inițierea unui nou proiect de lege:

ARTICOL UNIC: Toți cetățenii români vor primi pensii speciale.

Vom intra așadar în legalitate cu propria conștiință.

PS  Speranța moare ultima. În 2016, Curtea Constituțională a respins un astfel de proiect de lege, cu pensii speciale pentru aleși. Poate e consecventă.