Care Românie?

cristian.coman
03 aprilie 2018, 14:41 actualizat acum 2 ani
    Care Românie?

E democrație. E libertate. Iar internetul e liber precum berzele care au venit mai devreme din țările calde, cu zăpada peste pene. Evenimentele și mai ales reacția la ele apar în online mai repede decât un mandat de percheziție, mai rapid ca un avion care duce un cetățean român în țări cu care nu avem acord de extrădare.


Putem să trăim în lumea reală, printre probleme și provocări. Putem să trăim în lumea virtuală, printre evenimente umflate sau atacate, în funcție de interese. Sau putem să trăim în lumea speranței, în lumea pe care ne-o dorim mai bună. Pentru că e diversitate, fiecare vede drumul și chiar binele în felul lui.


Mișcarea România Împreună a ieșit în spaţiul public precum mașina google prima dată, oamenii nu știu exact cum să o apuce. Când toți se uitau cu microscopul prin protocoale desecretizate, Dacian Cioloș a aruncat o nouă provocare. Unii o asemuiesc deja cu „En Marche”. Poate Cioloş nu are charisma lui Macron, dar aşteptările celor care se încarcă de la filonul #rezist sunt foarte mari. Ca mai toate proiectele aruncate în spațiul public, Ro+ (cum este simbolizată mișcarea) a intrat la forfecat. „E prea târziu, ce a făcut până acum? A stat pitit?” ”A ieșit iar să scindeze opoziția.” „O să înghită USR-ul și o să sape la temelia PNL”. „Poți să intri într-un un partid politic pe net?”


Și aceștia sunt pe același sens de mers cu Mișcarea. Pe celălalt sens, sunt cei care îl fac „trimisul” lui Soros în România. Sau care îi prevăd un eșec lamentabil, continuator al „Guvernului Zero”. Dacian spune însă că va restarta viața politică și o va pune în slujba cetățenului. Cetățeanul este de fapt singurul ce poate valida orice apariție sau menținere în registrul partidelor.


Ca să sintetizez, pentru cetățean ar fi bine să nu fie rău.

Avantajul unui portal ca stiricurate.ro este că poți să vezi toată România. Înainte de a compara sursele de informare, poți să vezi precum o cameră video 360. Adică nu doar România de mâine, nu doar intențiile, fie ele lăudabile, dar și România care are nevoie să nu se simtă singură azi. Cea a prezentului, a luptei pentru supraviețuire. Interesul presei – ca oglindă a societății - nu se oprește la promisiuni politice, chiar dacă valul ne fură câteodată pe toți. Iar printre titlurile din presa online de azi găsim România profundă și mai ales singură:


Bătrână umilită la Spitalul Judeţean din Ploiești: „S-a făcut linişte, nimeni nu a mai îndrăznit să comenteze“

Crater adanc cascat pe bulevardul Loga in Timisoara.


Angajaţii Spitalului din Dumbrăveni au ieşit în stradă.


Panică la Satu Mare: Un autobuz al companiei de transport public a luat foc în mers.


Cortul „Fără penali în funcții publice” din Constanța a fost vandalizat.


Mediul de afaceri acuză Primăria Capitalei că nu respectă legea achizițiilor publice.


Indicele ROBOR la trei şi şase luni creşte lent, dar permanent.


Administraţia Prezidenţială a primit cererea pentru avizul începerii urmăririi penale faţă de Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, în dosarul Revoluţiei.


Schimbări majore în piaţa imobiliară: Topul oraşelor din România care au înregistrat scumpiri majore ale apartamentelor.


Se va ajunge la anularea probelor strânse în dosarele penale?


Ciorbă de miel reţetă de Paşte. La final adăugă puţin tarhon pentru a respecta reţeta tradiţională.


România de azi nu se poate compara cu România de mâine. Pentru că România de mâine nu există. Există România de ieri, cu Revoluția încă neclarificată. Dar România de mâine, fie ea Împreună, poate să îndrepte România de azi sau poate să intre în „Ciorba” noastră cea de toate zilele.


En marche!