Cel care a întins cu Mine mâna în blid, acela Mă va vinde!

cristian.coman
06 aprilie 2018, 12:00 actualizat acum 2 ani
    Cel care a întins cu Mine mâna în blid, acela Mă va vinde!

După ce Florian Coldea a spus pilda din Biblie cu trădătorul pe 30 de arginți, întrebarea „Nu cumva sunt eu, învațătorule?” a venit firesc pe ecranele televizoarelor. La cine se referă deținătorul de secrete?

 

Pentru a spori și mai mult dilema, generalul retras - la puțină vreme în urma difuzării imaginilor cu canapeaua de pe terasa lui Ghiță – nu numai că nu a indicat trădătorul luptei împotriva corupției dâmbovițene, dar nu a pronunțat nici numele „Iuda”, spunând misterios „al cărui nume nu aş vrea neapărat să-l dau”. Această momeală nu este gratuită, textul din care a citit generalul cu multe stele a fost făcut ca să impresioneze și să provoace. Și să dea un alt conținut dezbaterii neobosite de pe ecranele televizoarelor despre protocoalele dintre SRI și instituții. Este însă o punere în scenă caraghioasă, copilărească, furată din folclor - „Să nu zici cu <dracul> în casa asta!” - sau din cartea Harry Potter a lui J.K. Rowling. (unde Voldemort era un vrăjitor așa de puternic, încît vrăjitorii mai mici spuneau despre el „Cel-Al-Cărui-Nume-Nu-Trebuie-Pronunțat”). Cred că generalul trebuie să se apuce de scris, vorbitul liber nu este chiar atuul lui.

 

Evident, inamicul public numărul 1, Sebastian Ghiță, s-a simțit în rolul de Iuda și a zis „Coldea mă amenință, mi-e frică pentru viața mea”. Nu mai spun că dl. Iuda de la Belgrad, cu documentarea la îndemână, pe google, ar fi trebuit să știe că Iuda, în nicio versiune bisericească, nu a fost omorât. Mai degrabă propria conștiință l-ar fi răpus.

 

Acum, să vedem dacă reușim să distingem care este realitatea și care este diversiunea în fața plasmelor și LCD-urilor. Pentru Antena 3, România TV și B1 TV, Coldea și Kovesi sunt răul absolut, iar protocoalele sunt mijlocele perfide de a atrage neprihăniți - eventual recalcitranți împotriva sistemului - în smoala pușcăriilor. Pentru Realitatea TV și Digi24, Gheena este asaltul asupra DNA și a prietenilor lui, asalt care își propune să scoată hoția dintre cele 10 păcate și să o pună la intrarea în Rai, pe post de condiție de acces.

 

Eu cred că de fapt suntem ca în fața unui ecran nu TV, ci de la păcănele, în care trebuie să alegem noi, în orb, cartea următoare, sperând că „aparatul” ne va da formula câștigătoare. Este o iluzie, o diversiune a celor care care au instaurat „forma fără fond” ca PROTOCOL răspândit la orice nivel în statul român. Iată câteva exemple din Săptămâna mare românească:

 

Coldea-SRI ne spune că fără protocoale secrete suntem teminați, deși protocoalele respectă legi publice.

 

Kovesi-DNA spune: protocoalele vorbesc de cooperare, nu de colaborare, iar echipele procurori-ofițeri SRI sunt comune, nu mixte.

 

În altă paradigmă, Dăncilă-Guvern spune că statul nu dă pensiile în avans de Paște, ca să nu se chetuiască (adică să nu fie perioadă de timp prea mare până la următoarea pensie).

 

Iar Teodorovici-Finanțe spune că nu toți bugetarii au cerut în avans. Dar SRI și Parlamentul sunt printre instituțiile fericite, ele vor putea să sacrifice mielul cel mare.

 

Aș spune simplu: ăștia ne cred tâmpiți. Dar, pentru că suntem în Săptămâna patimilor, reformulez.

Muritorii ghinioniști de la stat sau mirenii de la privat nu trebuie să spere. Dar nici să dispere. Pentru că nu au întins în blid, nici nu vor putea fi acuzați de trădare.

 

Sau, cum ar spune generalul: „din acestă perspectivă”, unii au fost împreună la tăiatul porcului.

(photo: vestea.net)