Videoreportaj EXCLUSIV//PSD face ordine!

Maria Andries
Maria Andries
10 June 2018, 14:45 actualizat acum 3 ani

Videoreportaj de la "Mitingul contra abuzurilor", organizat de PSD în Piaţa Victoriei, Bucureşti, 8 iunie 2018

Aceşti oamenii care păşesc cu ochii mereu la şeful de grup nu ştiu de ce au venit la Bucureşti. Nu ştiu sau nu spun. „Pentru că n-avem voie”. Cu sacoşele lor, cu selfie-urile lor, cu primarul lor, cu grija de a nu rămâne în urmă sau de-a nu o lua înainte, coboară din trenuri, din microbuze, din autocare şi se îndreaptă în coloane spre Piaţa Victoriei. Au pancarte sub braţ, steaguri  mari, steaguri mici, ecusoane. Nu e o mineriadă, e o şcolariadă. Merg în excursie cu filiala, ca elevii în excursie cu clasa. Dar s-a păstrat violenţa mesajului: „PSD face ordine!”. Nu am spus noi. Priviți începutul videoreportajului!

Oamenii nu sunt nici furioşi, nici veseli, au venit de pe drum, unii de foarte departe, e cald şi ei stau la coadă la apă, la covrigi, la toaletă, într-un oraş necunoscut. Nişte turişti fără cauză. Au venit să protesteze ca la teatru. Să vadă Bucureştiul, să vadă şi ei cum e la miting. Nu scandează, în ciuda îndemnului cântat al vorbitorilor de pe scenă. „Haaaaai, să v-aud cum îl salutaţi!”. Doar fluierăturile ies mai de Doamne-ajută.

PSD şi-a propus să plagieze protestele Rezist, dar a ieşit un „Rezist Made in China”, bumbac alb, sută la sută spectator. 

Partidul care s-a aflat cei mai mulţi ani la putere după Revoluţie a ţinut să amintească, în caz că visătorii au uitat, că e în stare să decidă  destinul ţării decizând destinaţia unor vehicule. Poate urca mulţi oameni în multe mijloace de transport şi-i poate duce unde doreşte. Dar ceea ce nu poate nici acum, n-a putut nici atunci şi nu va putea niciodată e să-i convingă pe oameni că şi ei doresc asta. Suficient de mult încât s-o strige în piaţă, fără indicaţii regizorale.