MagiCamp caută director executiv și deja au primit sute de cereri. Melania Medeleanu: „Trebuie să fie un om bun”

10 May 2018, 14:43 actualizat acum 3 ani

Copilăria poate fi scoasă din salonul de spital cu MagiCamp. Melania Medeleanu, cofondatoare, împreună cu Vlad Voiculescu, a proiectului MagiCamp, a fost astăzi la Dezbaterea stiricurate.ro. Să vorbim despre comunicarea cu suflet. Pentru că felul în care comunică a mișcat la propriu și la figurat cel puțin 100.000 de oameni în mai puțin de o lună, sunt cei care s-au solidarizat în Campania MagicHome și au donat câte doi euro. În felul ăsta, sute sau poate mii de părinți vor avea un adăpost sigur și decent când vor veni să își însoțească la Institutul Oncologic București propriii copii bolnavi de cancer. Melania Medeleanu a obținut distincția Personalitatea Anului 2018, în cadrul Galei Premiilor De Excelență IAA. Melania a mai obținut și un al doilea premiu la categoria Creativity 4 Better, pentru Campania MagicHome. Cel mai important este însă că ea și echipa ei au obținut solidaritatea și sprijinul imens a peste 100.000 de oameni. În cadrul campaniei, 636 de români au stat non-stop, pe rând, pe scaunul suferinței, lângă un pat de spital, pentru a strânge 100.000 de SMS-uri. Copiii afectaţi de cancer necesită îngrijiri în clinici specializate, care sunt, de obicei, situate  departe de localităţile lor de domiciliu.

Iar acum, în așteptarea autorizațiilor de construcție pentru MagicHome, Melania Medeleanu, Vlad Voiculescu și echipa de zeci de voluntari se pregătesc pentru taberele de vară MagicCamp, care încep pe 17 iunie. Peste 200 de copii vor veni în tabăra de la Brănești în cele trei categorii, trei feluri de tabără: MagiCamp, tabăra copiilor cu afecţiuni oncologice, ConnectivCamp, tabăra copiilor cu arsuri grave şi BlueCamp, tabăra copiilor care au pierdut pe cineva drag.

Poveștile de viață ale copiilor sunt incredibile. Ca și a celor care se ocupă de ei. Însă nu numai despre povești de viață e vorba. Din păcate, o parte dintre copiii bolnavi de cancer nu supraviețuiesc. Nu rezistă bolii. Ei sunt Copiii curcubeu. Așa le spun voluntarii din MagiCamp. Dar solidaritatea e deasupra oricărei imaginații. Tatăl copilului care s-a prăpădit, Marian „Gălbenuș” – și care a fost motivul înființării MagiCamp – este implicat cum în construirea MagiCamp. Ca să îi ajute pe ceilalți părinți și pe copiii care trăiesc, speră și visează.

MagicCamp caută acum director executiv și deja au primit sute de cereri. „Trebuie să fie un om bun și să experiență în a conduce echipe”, spune Melania Medeleanu. Cine vrea să ajute oricare dintre proiectele MagiCamp, poate dona până pe 25 mai 2% din impozit cu celebrul formular, care poate fi descărcat și de pe site-ul magicamp.ro. Sau poate pur și simplu să facă donații direct către MagiCamp.