Cum a trecut Simona Halep pe sub Arcul de Triumf

cristian.coman
11 June 2018, 18:58 actualizat acum 3 ani
    Cum a trecut Simona Halep pe sub Arcul de Triumf

După două zile de când a învins-o pe Sloane Stephens, Simona Halep a câștigat trofeul de la Roland Garros.  Când a coborât din avion pe Aeroportul Otopeni, am simțit că e româncă de-a noastră, că ne reprezintă. Pentru că sâmbătă, după ce s-a cântat imnul României la Paris, am fost cu toții ocupați. Am avut așa o pată pe ochi și nu ne-am putut bucura. O pată de culoare albă. A fost marele miting care ne-a învrăjbit. PSD vs „noii securiști”. După care, ne-am unit iar. A venit „Simona noastră”.

Acest trofeu este și al meu, și al României. Aici am crescut, aici m-am antrenat și de aici am ajuns campioană la Roland Garros.”

Deloc complicat. Ca o lecție lucidă. Adică, ne spune Simona, nu vă mai luați din asta: că România nu a contribuit, că doar familia merită să se simtă reprezentată de victoriile ei. Ea ne-a dedicat nouă o parte din victorie.

Apoi le-a spus celor care de fapt nu ascultă pe nimeni:

Mi-aş dori foarte mult să avem o arenă frumoasă, unde pot să mai joc şi eu.”

Este inutil. Apreciem faptul că „marea noastră campioană” le spune celor care decid soarta viitoarelor Simone ce au de făcut. Sper să nu se supere, nu are din păcate cine să o asculte.  Oamenii cărora le-a zis asta vor doar să obțină cât mai mult dintr-un mandat scurt de politician. Pentru că – Simona știe foarte bine asta – politicienii noștri sunt ca ospătarii flămânzi de pe litoralul românesc. Vor să ia repede cât mai mult de la fiecare „client”, să dea țepe. Nu-i interesează că mâine nu mai vine omul în același loc. Ei și-au luat partea. Viziunea lor e scurtă, ca a unui pește de acvariu care se lovește cu botul de peretele de sticlă, apoi se întoarce și uită că e alt perete de sticlă și iar se lovește. Trăind în cercul lor strâmt, se bucură „omenește” că o româncă a reușit imposibilul, chiar dacă ei nu au ajutat pe nimeni să facă performanță. Niciodată, nici înainte și nici după Revoluție, performanța nu a fost un criteriu pentru aleșii sau numiții din România.

Poate este o problemă de mentalitate. Iar Simona Halep dovedește contariul. Este excepția care confirmă regula. Nu poți să ieși din acvariu fără performanță.

Poate de aceea, Simona Halep nu a fost lăsată să facă un tur de oraș.

Arcul de triumf pe sub care a trecut Simona Halep a fost făcut de pompieri pe aeroport, cu jetul de apă.

Iar Simona i-a spălat și pe cei care nu merită.

„Acest trofeu este și al României”.