Darius Vâlcov, povestitorul anului

cristian.coman
17 July 2018, 12:00 actualizat acum 3 ani
    Darius Vâlcov, povestitorul anului

Ce mai urmează pentru Darius Vâlcov? Ce ar putea să facă pentru a ne surprinde?

The sky’s the limit.

Ar putea să vândă „tabloul cu ramă aurie, inscripţionat Renoir” - cum spune rechizitoriul – pentru ca toate școlile din România să aibă toaletă cu apă curentă.

Ar putea să scoată la licitație unul dintre lingourile de aur pentru ca niciun copil din România să nu se mai culce nemâncat, un an întreg.

Ar putea să organizeze o strângere de fonduri - televizată -pentru televiziunile care se sacrifică să ne aducă veștile bune.

Sau ar putea putea să instuie legal, cu ajutorul Guvernului unde este consilier de stat, un comision de 10-20 la sută din contractele cu statul ale tuturor companiilor. Așa, ca să aibă oficial un munte de bani de pe care să ne sfideze. (Mai tare chiar decât tricoul ăla pe care l-a purtat la mitingul PSD, cu „Justiție, nu inchiziție”. )

Eu sunt de părere că libertatea de exprimare este cea mai importantă „bogăție”. Așa că domnul Darius Vâlcov - care speră ca după recurs la fie liber ca acum (prima instanță l-a condamnat la 8 ani de închisoare) - poate să spună orice gogomănie permisă de lege. Recunosc, nu mă așteptam să ne creadă proști pe toți. Dar tocmai pentru că nu are ce pierde, ne-a spus că, datorită Guvenului PSD pe care îl consiliază extraordinar, în România va fi inaugurat Cornul abundenței. Pregătiți-vă să primiți:

Canalul Dunăre-București,

3 autostrăzi,

Pensii dublate (în euro),

Gaze mai ieftine cu 20%,

O stațiune în Făgăraș cu 160 de kilometri de pârtii,

Depășirea economică a Cehiei și Portugaliei.

Și ca să nu mai facem atâta scandal că trebuie să schimbăm iar 100 de euro ca să mâncăm, Darius Vâlcov ne anunță că aminstia fiscală „nu se anunță, se face”.

Nu vreau să vă enervez cu această enumerare. Dar stresul așteptării deciziei Înaltei Curți îl face foarte creativ. Cred că poate să spună povești din astea ore în șir, fără să se repete. Școala de manipulare din el l-a făcut să ne spună și bancul cu cimitirul.

De aceea, îl declar pe Darius Vâlcov „Povestitorul anului”.

Felicitări! (Domnule Vâlcov, nu dăm premiu în bani, să nu vă jignim)