Doru Bușcu, Cațavencii: La noi, fiecare scrie ce vrea despre hoție și prostie

Oana Tonca
02 May 2018, 13:00 actualizat acum 3 ani

România râde și azi, dar nu e râsul ei. Viața bate umorul. Cine râde la glumele de azi? Ne luăm prea în serios? Am aflat de la Doru Bușcu, Cațavencii, la Dezbaterea stiricurate.ro.

„La noi fost un spaţiu liber, fiecare jurnalist scrie ce vrea. Așa a fost mereu. Există un fond comun, adică valori pe care le împărtăşim toţi, luptăm împotriva hoţiei şi a prostiei. Dar dacă cineva din redacție simpatizează pe cineva, nu are dreptul să îl laude, dar poate să nu scrie. Se ocupă altcineva.”, spune Doru Bușcu.

Cum se raportau jurnaliștii din Academia Cațavencu, mai apoi din Cațavencii, la conducători și ei la cațavenci? Ne spune Bușcu: „În trecutul apropiat, toţi conducătorii încercau să deschidă un dialog cu noi, cu cei care îi criticau. Chiar şi noi care îi spoiam de dimineaţă până seara în revistă, am fost găsiţi frecventabili. Şi veneau pe la evenimentele noastre. Unde, în contactul ăsta aproape personal, lucrurile se mai domoleau. Apărea o destindere pe care o apreciam şi noi şi ei. Ei veneau la Balul nostru, balul avea succes şi noi vindem mai bine, câştigam mai mulţi bani. Pe măsură ce anii au trecut, calitatea intelectuală a oamenilor care au ajuns la putere a început să scadă. A fost Băsescu, care ne-a persecutat direct, apoi PSD a început să livreze.” Acum Iohannis, Dragnea și Orban i-au înlocuit pe Băsescu, Ponta și Crin Antonescu.  Dezbaterea stiricurate, de Ziua Tineretului, cu Doru Bușcu.