Firea a lovit-o pe Dan cu Bruxelles-ul? Alba-neagra de Neptun

cristian.coman
02 September 2018, 09:54 actualizat acum 3 ani
    Firea a lovit-o pe Dan cu Bruxelles-ul? Alba-neagra de Neptun

Opinie pentru libertatea.ro

Gabriela Firea a vrut să o lovească pe Carmen Dan cu Bruxelles-ul. De ce să facă asta? Sinucidere politică? Puțin probabil. Psihologia inversă? Strategie greșită? Nu pare. Şi atunci?

Doamna care ține cheile de la două primării, Voluntari şi București, domna Speranța Cliseru a fost prinsă într-o capcană. A ajuns să bâlbâie adevărul ba la Parchet, ba la candid camera. Ca nu ea a intrat cu gazele în oameni. Ci doamna Carmen. Care Carmen? A lui Liviu, Carmen de la Videle. Carmen Dan de la MAI.

Acum, doamna Firea trebuia să o salveze pe Speranța. Chiar trebuia? Sau era necesar să ceară capul lui Carmen Dan, ca să dea bine la partid? Hai să vedem.

Felul #rezist în care a făcut-o Gabriela Firea pare cea mai proastă soluție. Cum să ameninți ditamai partidul cu UE, din interior?

PSD a fost pus la zid de reprezentanți ai infamului Bruxeles ani la rând. Și nu s-a clintit un om din Guvern. Chiar dacă acum e vorba despre bani UE, nu despre MCV.

PSD a primit scrisori de la 12 ambasade occidentale, printre care și cea americană. Vi se pare că i-a durut foarte tare? Că s-a clintit un fir de păr din mustață? A încercat chiar o alba-neagra cu Rudolph Giuliani, dar s-a prins clientul și casa a rămas și cu banii luați.

Niciun un reprezentant PSD nu a onorat invitația de 4 iulie a merelui licurici. Și soarele a apărut din nou. Normal, de la răsărit.

Pe de altă parte, bumerangul Carmen Dan a fost folosit și de Tudose și i-a venit în nas, chiar pe scările de la Guvern. Și așa a rămas Mihai Tudose în afara Guvernului, precum Cristian Dide cu bidonul de benzină. 

Toate argumentele o contrazic pe Gabriela Firea. Și atunci, de ce să meargă împotriva curentului? De ce să se ceară la sancțiuni? De ce să fie Firea o nouă Cati Andronescu, care doar la microfoanele din fața sediului PSD mai apucă să vorbească?

Pentru că, de fapt, TOATĂ LUMEA A CÂȘTIGAT. A fost mai degrabă un joc de exersare a puterii. De mimare a democrației. De praf în ochi.

În partid, Dragnea a ieșit întărit. Nimeni din CEX nu a votat cu Gabriela Firea.

Tot în partid, Gabriela Firea pare că a pierdut, dar de fapt și-a câștigat respectul. A ridicat vocea, nu a cerut scaunul lui Liviu Dragnea, nu candidează la Cotroceni. A vrut să slăbească garda pretoriană și nu a reușit. Baronii nu o vor aplauda pe față, dar îi vor face semne precum Udrea în parlament, cu degetul la nas. Sau altfel. Mai țineți minte sloganul: Sorine, clipește de două ori dacă vrei să te salvăm?

În afară, pare că PSD este tatăl democrației autentice. Oamenii se mai detensionează: Ia uite, Firea a avut curaj, ne apără împotriva celor care ne-au gazat. Nu știu dacă ține, dar rău nu poate să facă. După episodul Halep, Firea adună în sfârșit puncte pentru carieră.

Un lucru este însă limpede. Dacă scaunul și puterea lui Liviu Dragnea ar depinde de sacrificarea ministrului Carmen Dan, va arăta cu degetul în jos precum împărații romani.

Va curge sânge de Teleorman.

Deocamdată nu.