Cine a adus-o pe Simona Halep la mitingul alb

cristian.coman
10 iunie 2018, 00:32 actualizat acum 2 ani
    Cine a adus-o pe Simona Halep la mitingul alb

Jos statul paralel, jurnaliștii acoperiți, staliniștii și securiștii. Fără abuzuri, înscenări, poliție politică, azi ne asculă pe noi, mâine pe voi. Ați fost aduși cu japca? Nuuuuuu! V-au tăiat salariile și astăzi vor să vă bage la închisoare pentru că vreți prosperitate. Le e frică! Prosperitate, nu securitate! Iohannis e pentru noi un fel de Băsescu doi!

Așa au fost discursurile liderilor PSD și al lui Tăriceanu în fața celor 100 – 200.000 de susținători Sau chiar 400.000.(estimările sunt din presa online și tv care a urmărit evenimentul)

E ok. E dreptul oricui se află la putere să protesteze! (da, pare foarte ciudat, dar așa cum societatea civilă și opoziția au dreptul, nimeni nu interzice puterii să protesteze. Este balamucul rațiunii, dar este legal.)

Ce au spus în fața a peste 100.000 de oameni spun cam în fiecare seară la televizoarele partenere. Acum a fost mai înălțător, era contactul cu marea de oameni. Printre care au trecut conducătorii instituțiilor democratice, aleși la fel de democratic în 2016 (chiar dacă și-au mai dărâmat două guverne, tot în mod democratic au făcut-o, prin Parlament).

Ei, și acum ajungem la chestiune. Vă propun să vedem trei dintre paradoxurile mitingului.

1.Cine a ieșit în albul pur din Guvern, împreună cu Liviu Dragnea?

Inegalabilul, eminența cenușie a programului de Guvernare, doamnelor și domnilor, el însuși, chiar el, Darius Vâlcov. Dar de ce nu are voie Darius Vâlcov să protesteze împotriva procurorilor și justiției nedrepte? Ba da, are voie, dar e ca și cum peturile de pe caldarâm protestează împotriva mașinii de salubritate.

Pentru că Darius Vâlcov are o condamnare în primă instanță de 8 ani de închisoare cu executare.

Iar textul de pe tricou cerea clemență instanței superioare pentru sentința definitivă: „Justiție, nu inchiziție!” Stați liniștit, domnule Vâlcov, în codul penal, arderea pe rug a fost abrogată.

2.De domnul Liviu Dragnea care așteapta decizia instanței ICCJ pe 21 iunie nu mai spun. Sper ca justiția, eliberată - în urma mitingului - de abuzurile statului paralel să ia decizia corectă.

Nu mai spun de Liviu Dragnea și Justiția. Dar spun de Liviu Dragnea și Simona Halep. Abuzat de justiția securității sau securitatea justiției, domnul Liviu Dragnea a avut totuși prezența politicianistă de spirit să își dea cu puțin „S-o felicităm pe Simona Halep!” pe la subsoară. Am înțeles că victoria Simonei Halep e a tuturor românilor, deci și a lui Liviu Dragnea, fără discriminare. Dar așa emoție am avut când liderul unui miting politic a felicitat-o pe Simonei Halep, încât am dorit o secundă să mă înscriu în partid, să mă pot bucura și eu ca dânsul și precum cei din piață. N-am făcut-o. Aștept Wimbledonul.

3.„Guvernarea noastră e atât de bună încât au crescut și salariile securiștilor”. Cum? Cine este celebrul autor? Același, domnul Liviu Dragnea, cel care se bate cu securiștii ca să ne fie nouă apărate drepturile.

Păi, nu vă supărați! Pe mine unul, mă convinseseți că statul paralel ne ascută și ne ia din drepturi, ne bagă și la pușcărie. Păi și dumneavostră, ca putere legitimă, le măriți salariile securiștilor???

Răspuns: Da! Tocmai ați mărit toate lefurile și ați dat și pensii speciale cui ați vrut. Adică și statului paralel și securiștilor.

De fapt, acum îmi dau seama de strategie. Le măriți lefurile nesimțite ca pe urmă să îi faceți de râs!

A, era să uit. Când Liviu Dragnea și Darius și restul oamenilor care conduc guvernul și Parlamentul acestei țări au început baia de mulțime, în boxe era „Odă bucuriei”, imnul Uniunii Europene.

M-am bucurat. Da, poate e al patrulea paradox.