Liviu Dragnea câștigă detașat în CEx și vorbește despre procesele lui

Valentina Postelnicu
21 September 2018, 21:14 actualizat acum 2 ani

Nemuritorul Dragnea, sau cum a reușit liderul PSD, care a reușit să strângă un capital de ură imens în partid, de la cei mai apropiați colaboratori, precum Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu să rămână șef peste un partid măcinat de nemulțumiri și comploturi. Paradoxal, victoria sa, care este una de moment, a venit în ziua în care, la nivel mondial, s-a aniversat Pacea. 

Potrivit contestatarilor liderului PSD, ziua de vineri, 20 septembrie, trebuia să rămână în istorie, la fel ca debarcarea lui Ion Iliescu, Mircea Geoană sau Andrian Năstase, ca ziua în care Partidul Social Democrat scăpa de ”tirania” președintelui PSD, orbit de ”putere”.

Calculele făcute de puciști s-au făcut praf în fața puterii de negociere a lui Dragnea. Timp de două zile, de la apariția oficială a scrisorii în care se cerea demisia lui Dragnea, liderul partidului a început discuțiile cu toți liderii de filiale, la biroul său de la Parlament. Tactica de a vorbi separat cu fiecare lider de organizație l-a făcut celebru pe Liviu Dragnea și s-a dovedit câștigătoare, până acum.

Ședința partidului, care se aștepta a fi incendiară, a fost, în mod paradoxal, liniștită. În primele șase ore nu s-a pomenit nimic despre vreo demisie, deși s-au atins toate aspectele din scrisoarea deschisă: de la lipsa de comunicare din partid, la deciziile luate doar de câteva persoane, la scăderea dramatică în sondaje, la maximum 30% și la nevoia unei legi a amnistiei și grațierii, dar nu prin Ordonanță de Urgență ci prin Parlament, ca lege.