Liviu Dragnea nu are legitimație de înger

cristian.coman
22 iunie 2018, 10:37 actualizat acum 2 ani
    Liviu Dragnea nu are legitimație de înger

 

Când Fake News vin direct de la șefa executivă a PSD – care deține și funcția de premier al României – atunci îți dai seama că de fapt nu Liviu Dragnea este problema, ci genul „pentru că putem” de a face politică în România este adevărata problemă. Nu liderul din Teleorman este inamicul numărul unu. Ci mentalitatea celor pe care el îi reprezintă.

Nimic din ce este evident nu poate fi comunicat ca atare de purtătorii de scaune social democrate, dacă realitatea nu le convine, de când sunt din nou la putere.  Strategia „dacă nu ai argumente, zăpăcește-i” funcționează din plin.

Cum ar veni, iată doar două exemple:

-Ați strîns la buget mai puțini bani decât v-ați angajat în programul de guvernare.

-Minciuni sfruntate. Am strans mai mult decât anul trecut, uite tabelul.

Dar NIMENI nu a spus că nu e mai mult ca anul trecut.

Sau:

-Aha, vreți să luați banii de la Pilonul II.

-Minciună! O să cerem pedepsirea celui care a răspândit asta... Doar suspendăm funcționarea Pilonului II.

De data asta, doamna Viorica Dăncilă a pus cămașa diversiunii și a trimis comunicatul care o dezonorează. (îmi dau seama că „onoare” nu mai este în fișa postului guvernamental). Apoi a scris negru pe albul word-ului: „Decizia instanței de judecată în cazul președintelui PSD ne arată ca modul în care în România se aplică legea este înca sub influența arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevazută de un articol pentru care exista deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi in acord cu regulile Constitutiei.”  

Poate fi adevărat, dacă nu ar fi fals. Un președinte executiv nu este același lucru cu un președinte condamnat cu executare.

1.Abuzul în serviciu nu a fost desființat. Tentativa de abuz în serviciu a fost desființată de CCR.

2.Lipsa pragului valoric din lege nu anulează incriminarea. CCR a transmis că nu poate stabili prag valoric, acestă îndatorire revenind legiuitorului. Iar acum încă nu există pragul, presiunea socială existentă în jurul procesului lui Dragnea l-a amânat. Anulează asta ceva?

3.În prinvința sintagmei „abuz în serviciu” CCR a transmis că prin „îndeplineşte în mod defectuos” se înţelege „îndeplineşte prin încălcarea legii”. Așadar, până nu vedem motivarea, unde crede doamna Viorica Vasilica Dăncilă că ar fi arbitrariul?

Să faci în orice discurs din negru alb și invers pare într-adevăr o artă. Dar să scrii neadevăruri flagrante într-o comunicare, nu este descalificant? Iată paragraful apoteotic al comunicatului președintei executive a PSD:

”Consider ca cei care cer demisia președintelui PSD înainte de pronunțarea unei decizii finale, încalcă grav Constituția României, Directivele Europene si standardele Comisiei de la Veneția, care garantează toate prezumția de nevinovație.”

Doamnă politician de vârf al PSD, să soliciți demisia cuiva nu este deloc o infracțiune. Presupun că domnul Dragnea – presupunere constituțională – este nevinovat. Și până la decizia definitivă a instanței așa și este. Păi dacă i se cere demisia, ce articol se încalcă, doamnă?

Eu înțeleg perfect că această cultură a mușuroiului în care viețuiți vă cere să apelați la orice invenție aberantă ca să îl salvați sau măcar să îi spălați imaginea.

Dar Liviu Dragnea nu e înger! Chiar dacă se îmbracă în alb la miting.

Înger va deveni dacă la apel, Completul de 5 judecători îl va ACHITA.

O achitare înseamnă legitimația definitivă de înger pentru Liviu Dragnea.

O achitare înseamnă că Liviu Dragnea a plecat spre Cotroceni și nimic nu îl poate opri.

O achitare ar fi înfrângerea „statului paralel”, capitularea lui rușinoasă.

O achitare ar face din Laura Codruța Kovesi o vrăjitoare trimisă direct la ardere pe rug.

O achitare le-ar transforma de Viorica Dăncilă, Carmen Dan și Olguța Vasilescu în ambasadoarele dreptății (ca să nu spun apostoli). Iar Tudorel Toader, cu o balanță, ar fi simbolul Justiției neprihănite.

O achitare ar putea face din PSD un partid stat, ca pe vremea FSN, cu o putere deplină.

O achitare l-ar transforma pe Iohannis într-un președinte bun de recepții și fotografii, fără alte atribuții. Singurele sale decizii vor viza destinațiile în concedii.

Până atunci, șeful șefei executive a PSD are de trecut examenul „cuțitelor lungi” din propriul partid.