Căsătoria cu animalele, manipulare cu disperare

Oana Dusmanescu
Oana Dusmanescu
01 October 2018, 14:59 actualizat acum 2 ani
    Căsătoria cu animalele, manipulare cu disperare

Declarațiile lui Liviu Dragnea, despre oamenii care în alte țări se căsătoresc legal cu diverse alte specii de animale, pot fi explicate pe trei ramificații – fiecare poate înțelege ce vrea, după interese și posibilități.

  1. Omul crede că suntem foarte, foarte proști. Majoritatea dintre noi știm însă să folosim Internetul. Și la o simplă căutare pe Google afli că în nicio țară a lumii oamenii și animalele nu fac nunți avizate de lege. Gândirea manipulativă a lui Dragnea a extins implicit gradul de perversiune pe care pasămite Coaliția pentru Familie vrea să-l îmblânzească la referendumul din weekendul care vine. Comunicarea cu bună știință a unor informații false este o josnicie care ajunge însă la cei fără Internet, la cei care nu au chef să caute sau la cei care oricum credeau asta dinainte.

Deci, să repetăm cu toții, ca să ne intre bine în cap: căsătoria între om și pinguin/jaguar/pisică de mare/rinocer nu este legalizată în niciun stat de pe Pământ.

  1. Omul este disperat. Să nu fie contrazis, să exagereze cu orice preț, să aibă mereu ultimul cuvânt. Deja are o lume paralelă, formată din propriile vise și construcții mincinoase, conform modelului ”dacă o spun cu voce tare și cred suficient în această fantezie, ea va deveni realitate”. Câmpii bătuți cu înverșunare reprezintă un fenomen din ce în mai necontrolat, parte componentă clară a unui caracter dictatorial, care vrea totul și de aceea, poate pierde totul. Acea poveste cu cei patru criminali de la Athenee Palace e grăitoare, în schizofrenia sa. Totuși, istoria cu animalele legalizate ca parteneri de viață mă sperie mai mult – denotă o minte cel puțin ușor bolnavă, dincolo de manipularea evidentă.
  2. Omul se distrează. Și-a dat seama că poate spune sau face orice, poate scuipa orice, împotriva lui vântul nu bate. Face mici experimente extreme, în laboratorul România Centenară, departamentul PSD. Ca profesorul trăsnit, care-și freacă mâinile de bucurie când mai inventează un explozibil care să pună capăt lumii, așa cum o știm noi. Care studiază reacții și gesturi exasperate din partea noastră, a publicului saturat de dume și invenții. Aberațiile au făcut dintotdeauna parte din politică, dar cazul de față e ca un banc cu mai multe secțiuni, care se prelungește de la o zi la alta.

Stand-up comedy. Singurul care râde însă e cel care spune glumele.