Negre felicitări, Meleșcanu! Predarea la est a României, în zodia politică PSD

Claudiu Saftoiu
29 June 2018, 18:51 actualizat acum 3 ani
    Negre felicitări, Meleșcanu! Predarea la est a României, în zodia politică PSD

”Precizarea de presă” a MAE român, potrivit căreia Guvernul României are tot dreptul să acționeze, conform ”intereselor României”, pentru modificarea legilor penale, intenționate în Comisia specială juridică Florin Iordache (PSD), consfințește  pericolul de ieșire ideologică a României, din arealul european și euro-atlantic. Răspunsul MAE vine ca reacție vizavi de cele 12 ambasade occidentale - partenerele europene și euro-atlantice ale României - care au publicat apelul la încetarea modificărilor pro-infractori și anti-stat de drept, forțate violent de coaliția PSD-ALDE, în Parlamentul României. Alături de intervenția tranșantă a ministruuli francez de externe, declarațiile reprezintă sever primul avertisment mai mult decât serios, solidar și  democratic, al lumii occidentale, împotriva puterii politice PSD-ALDE din România, care deviază spre instaurarea în România a ”iliberalismul” de tip putinist.  Este sistemul în care un om decide, iar instiuțiile statului îi execută, democratic, pofta. Dar, doar la prima vedere.

Ce este ”iliberalismul” ?

Precizările MAE, instituția condusă de un ministru-matiroșcă, anti-eruopean și anti-american, duc în viteză spre deriva ”iliberală a statului român.

”Iliberalismul” este o noțiune politică nou apărută, care apasă zi de zi și din ce în ce mai mult, Curentul acesta crează o societate în care politicienii – votați naiv de cei mai mulți – fac ce vor, doar pentru ei și anturajul lor, fără să își mai justifice deciziile anti-societate.

”Iliberalismul” se aplică statelor estice – recent integrate în UE – care, după alegerile democratice interne, se aleg cu o majoritate parlamentară supradimensionată – prin programe electorale mincinoase, strict tranzacționate la vot. În cazul României, programele electorale ale partidelor de stânga au promis tot, fără nici o garanție. Ulterior, în numele majorității, politicienii și-au legitimat propriile interese, cercetate acum de instituțiile juridice ale statului român. Cele mai ieftine alimente – gogoșile – au fost vândute la prețul destinului social și național.

Spre exemplificare, un text al statului român, marca Meleșcanu-MAE:

Procesul de amendare a legislaţiei în domeniul penal reprezintă un atribut al Parlamentului, acordat prin Constituţie, iar etapele acestui proces sunt respectate, inclusiv din perspectiva consultării publice şi a dialogului cu cetăţenii. Reiterăm că procesul de amendare este în curs de derulare, aceste legi urmând a intra în vigoare numai după adoptarea acestora de către Parlament şi respectiv promulgarea de către Preşedintele României.(…)

Cu alte cuvinte, facem ce vrem, inclusiv cu acordul președintelui țării. Modificăm legislația penală, sub ochii albaștri ai lui Iohannis.

Care ghici ce (nu) va face?

Un răspuns-sentință al MAE, care duce spre Siberia relațiilor sociale din România

 Documentul făcut public de MAE, ca răspuns la scrisoarea comună a ambasadelor occcidentale privitor la modificarea legislației penale românești pro-infractori de rang înalt, arată clar, la nivelul dialogului între ambasadorii străini la București, că domnul Meleșcanu – vechiul carierist de externe, posibil ”conservat” de peste 50 de ani, pentru a se desface la momentul oportun, după stingerea Războiului Rece și în onoarea acestuia –  virează România spre Siberia societății românești, acolo unde inițiativa civică ar putea îngheța, iar ordinul social ar putea prima.