Partidul Sub Dragnea – trandafirii deveniți ghiocei

Ciprian Voiculescu
Ciprian Voiculescu
12 March 2018, 11:18 actualizat acum 3 ani
    Partidul Sub Dragnea – trandafirii deveniți ghiocei

Contrar cutumelor că un lider puternic caută să se înconjoare de oameni la fel, dacă nu mai puternici, Liviu Dragnea a pus în funcții cheie două doamne a căror anvergură politică și, uneori, intelectuală a fost contestată, dar care excelează prin fidelitate, după cum declara impasibil doamna prim-ministru. Cu Carmen Dan și Viorica Dăncilă, Dragnea a arătat că dorința de putere exacerbează instinctul de conservare.

Care instinct de conservare nu bate orgoliul și vanitatea.

Are profil de Primă Doamnă”, spune Gabi Firea despre iubita lui Liviu Dragnea, tânăra care l-a sorbit din priviri pe întâi stătătorul PSD, din stânga acestuia. Nu din dreapta, pentru că nu e partid de dreapta.  Privirea blajină, de pupilă recunoscătoare, aproape hipnotizată de personalitatea celui care își pregătește o posibilă candidatură la prezidențiale - inclusiv etalându-și iubita la Congresul PSD, precum un Macron răsucit.

Partidul nu a crâcnit, ba chiar a avut cuvinte de laudă, după cum am arătat mai sus, iar Viorica Dăncilă nu a ezitat să admită că l-ar năși cu drag pe Liviu. Pentru că sunt o familie. Familia, partidul.

Nu știm însă dacă mai este partid sau grădina personală a domnului Dragnea. Pare un lider autoritar, maiestuos și hâtru, dar acțiunile sale și recentul Congres arată că mutilează opiniile contrare din partid și cocoșează orice încercare a celor din teritoriu care vor să spună că regele e gol și lucrurile nu sunt așa roze.

Apropo de roze, cu teama de a cultiva în grădina partidului mlădițe sănătoase de trandafiri, care să poată reforma partidul, dar care îl pot contesta agumentat, Drganea evită înțepăturile și ne arată  că preferă ghioceii, indiferent ce grad au în familia frumoasă a PSD-ului.