Jurnaliștii Valentina Postelnicu și Claudiu Săftoiu: Nucleul dur din PSD vrea ca suspendarea lui Iohannis să meargă până la capăt. Toți așteaptă data de 21 iunie.

15 June 2018, 14:43 actualizat acum 3 ani

Cine vrea să îl suspende pe Klaus Iohannis? Jurnaliștii Claudiu Săftoiu și Valentina Postelnicu au venit la Dezbarerea stiricurate.ro. Ce spune analiza lor?

În PSD există un nucleu dur, în jurul președintelui Liviu Dragnea, care pregătește acest demers. Mai ales că problemele în justiție ale liderului lor cer acest lucru. Doar că momentul nu ar fi încă aliniat perfect cu deciziile instanțelor și cu susținerea simpatizanților. După ce PSD a făcut o demonstrație de forță prin Marele miting alb din Piața Victoriei, liderii partidului și-au dovedit forța organizatorică și vor să meargă mai departe. Klaus Iohannis minimalizează mitingul și îl duce în zona infractorilor pe Liviu Dragnea. Judecătorii și procuroii acuză presiuni asupra justiției. În interiorul PSD, toată lumea se pregătește fie de suspendare, fie de alegerile la termen. Strategii mai așteaptă doar momentul 21 iunie, când ICCJ ar putea da sentința în dosarul angajărilor fictive în care este acuzat Liviu Dragnea. O achitare ar însemna propulsarea lui Liviu Dragnea spre scaunul prezidențial.

Pe cine va arunca în luptă PSD în bătălia pentru Palatul Cotroceni?

De ce a făcut președintele Iohannis mișcarea, oarecum neașteptată, cu Gabriel Vlase la SIE? Este un compromis făcut PSD?

De ce a vrut Gabriela Vrânceanu Firea să confiște imaginea Simonei Halep? Îi blochează acest gest aspirațiile pentru viitoarele alegeri?

Jurnaliștii Claudiu Săftoiu și Valentina Postelnicu la Dezbarerea stiricurate.ro.