Claudiu Săftoiu: Cel mai întristător lucru este că un președinte proeuropean, Klaus Iohannis, lipsește de la mișcările de șah care se petrec în politica internațională și regională. Iar Dragnea a reacționat agresiv și i-a luat fața!

Oana Tonca
21 May 2018, 12:40 actualizat acum 3 ani

În politica dâmbovițeană s-a ajuns la DIICOT. Denunțul lui Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă și a lui Liviu Dragnea este o premieră. Dar cum de s-a ajuns la acest demers fără șanse reale de reușită? Claudiu Săftoiu, analist și editorialist stiricurate.ro și libertatea.ro spune la Dezbaterea stiricurate.ro că totul are în spate intenția PSD, a lui Liviu Dragnea, pentru obținerea pentru prima dată din anul 2000 a președinției României de către stânga.

„De la Ion Iliescu, PSD nu a mai avut președinte. Este vorba despre o acțiune proactivă deosebit de agresivă și în limita legii, pe care Liviu Dragnea a întreprins-o în ceea ce privește politica externă a României. Lucrul acesta nu s-ar fi putut întâmpla dacă nu am fi avut o lentoare inexplicabilă a președintelui României, Klaus Iohannis, în ceea ce privește punctarea poziției sale ca reprezentat al politicii externe al României, în această perioadă bulversantă în care peste ocean se întâmplă ca un leadership de exepție al lui Donald Trump să se manifeste pe întrega planetă. Modul în care PSD a reușit să ia fața și locul Administrației Prezidențiale românești dovedește clar că avem de-a face cu o lipsă de coeziune internă și de capacitare a celor mai iuți, mai inteligenți și mai la obiect dintre politicienii români”, spune Claudiu Săftoiu.

Cel mai întristător lucru este că un președinte proeuropean, democratic și constituțional, dar și proamerican – lipsește de la mișcările de șah care se petrec în politica internațională și regională, consideră Claudiu Săftoiu.  „Acest lucru este deosebit de grav pentru că se apropie algerile și vedem cum se trag de sub picioarele președintelui teme importante și vedem cum un personaj secundar, toxic, cum este Liviu Dragnea iese în evidență. Liviu Dragnea a dobândit o conotație prezidențială nesperată, dată în palmă de Klaus Iohannis”, spune Claudiu Săftoiu la Dezbaterea stiricurate.ro