Jurnaliștii Sorina Ionașc și Claudiu Săftoiu: Marele miting PSD anti-abuzuri umflat de marea așteptare a sentinței în dosarul Liviu Dragnea-Bombonica

cristian.coman
08 June 2018, 13:21 actualizat acum 3 ani

„Nimeni nu este forțat de PSD să vină la miting. Toți cei care au tăcut până acum și care au suferit destul și n-au avut nicio reacție când s-au tăiat pensiile, când au fost ascultate telefoanele, când au văzut abuzuri peste abuzuri, au posibilitatea să vină sâmbătă seara la miting și să se exprime liber”, spunea Liviu Dragnea cu două zile înainte de Marele miting alb al PSD.

E e bun albul pentru un miting de protest?

E bun sloganul: vrem prosperitate, nu securitate?

De ce protestează un partid care este la putere din 2012, cu o pauza de 1 an?

Aflați din Dezbaterea stiricurate.ro.

 

Sâmbătă, 9 iunie, între 20:00 şi 22:00, Piața Victoriei va fi ocupată de manifestanţii PSD. Liviu Dragnea va fi în prim plan la mitingul PSD. Alături de el, premierul României, Viorica Dăncilă. La miting vor participa și susținătorii alțiaților de la ALDE, cei care se bat împrună cu PSD cu statul paralel. ALDE spune că va aduce aproximativ 20.000 de oameni la Bucureşti pentru a protesta împotriva abuzurilor. Însă Niculae Bădălău de la PSD declară că la miting vor veni 400.000 de susținători ai PSD. Din circulara PSD aflăm că : Participantii vor purta îmbrăcăminte albă (în partea de sus) sau costume populare.  Vor avea un flyer și un steguleț tricolor România. Vor primi și câte un pachet de mâncare și apă, asigurat de către organizația locală. Participantii vor avea lanterne mici sau telefon mobil cu lanternă. Între timp, Dragnea încearcă să înţeleagă de ce a fost trimis în judecată fără nicio probă în dosarul Dragnea-Bomonica - în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie - ci doar în baza unor „bârfe spuse la un şpriţ”.