Florin Vîlnei, președinte SED LEX: Polițiștii nu au avut de ales în privința lui Ilie Năstase. Alte zeci de șoferi au rămas fără carnet în aceeași zonă, în două seri. Doar Ilie Năstase a refuzat legitimarea

Oana Tonca
29 May 2018, 14:45 actualizat acum 3 ani

Polițiștii au respectat legea, nu a fost suprareacție din partea lor în cazul lui Ilie Năstase, spune Florin Vîlnei, președintele Federației Sindicale a Polițiștilor Sed Lex la Dezbaterea Stiricurate.ro. Vîlnei consideră că polițiștii merită felicitați pentru că nu au ținut cont de personalitatea lui Năstase, ci de pericolul pe care îl reprezenta la volan. „Nimeni nu îi neagă palmaresul sportiv, dar polițiștii nu au avut de ales. Când te-ai urcat băut la volan, nu există excepție. După primul moment, în care au solicitat actele, și-au dat seama că a consumat alcool de când a deschis geamul. El nu a vrut să dea actele și a plecat la volan. Polițiștii au anunțat echipajele celalalte prin stație. Când l-au blocat, obligația polițiștilor era să îl înlăture de la volan prin orice mijloc. Pentru că era un pericol pentru ceilalți. Ilie Năstase nu a vrut. S-au chinuit să-i scoată centura de două ori. Nu a vrut să se legitimeze, nu a vrut să se dea jos din mașină.  Procedura permite să îl scot din mașină sub orice formă. El a început că e Senator, că „bă tâmpitule!”. Colegii au dat dovadă de înțelepciune și indulgență. Felicitări colegilor că au reușit să oprească o tragedie. Nu ne încălzește personalitatea dânsului pentru părinții care și-au pierdut copiii în accidente. Nu puteam să intervenim decât așa cum au intervenit colegii. ”, spune Vîlnei.

În plus, filtrele Poliției Rutiere în zona Nord, acolo unde a fost incidentul cu Ilie Năstase, a fost active două seri la rând și au fost zeci de carnete de conducere reținute. O mică parte pentru consum de alcool, dar nici unul dintre cei care au fost depistați nu s-a opus legitimării sau solicitărilor polițiștilor, în afară de Ilie Năstase. „A aruncat în spațiul public: Dom’le, din atâtea mașini, doar pe mine m-a oprit. În noaptea respectivă, în zona respectivă au fost constatate 188 de contravenții, au fost reținute 31 de permise, dintre care 5 pentru alcool. În a doua seară au fost reținute 21 de permise, 2-3 pentru alcool. Că, domnule, te-am oprit doar pe tine. .. Unde să intrervenim? ...Unde există pericol pentru societate. Că știm că acolo cineva generează factori care perturbă. Nu fac filtre la ieșire din oraș. Dacă noi constatăm că în Șoseaua Nordului pot apărea oameni care pot pune în pericol siguranța traficului, înseamnă că avem o problemă”, declară președintele SED LEX la Dezbaterea știricurate.ro.