România, la capăt de drum. Dragnea scapă de condamnare! Altă întrebare?

cristian.coman
04 July 2018, 18:00 actualizat acum 3 ani
    România, la capăt de drum. Dragnea scapă de condamnare! Altă întrebare?

La 13 zile după condamnare, infracțiunea dispare!

România a ieșit din rândul țărilor democratice, cu justiție independentă, nealterată de politicenii cu interese în fuga de pușcărie. Codul Penal a fost ciuruit. Cel mai important articol și motivul grabei puterii, abuzul în serviciu a fost… abuzat. Iar al doilea și al treilea om în stat au aplicat metoda „prin interpuși”. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu nu au prezidat ședințele în care Codul Penal a devenit Diplomă de impunitate pentru grup. Grupul celor care nu vor să stea în închisoare, pentru că au gulerele prea albe.

Imediat după condamnarea cu executare din 21 iunie, Liviu Dragnea a convocat CEX-ul PSD de unde a ieșit mesianic: „Mergem până la capăt”. Florin Iordache, de o sinceritate dezarmantă, a anunțat pe 4 iulie îndeplinirea misiunii, chiar înainte de votul final: „Suntem la capăt de drum!”

Același Florin Iordache -  „Altă întrebare” - a început mutilarea codului în comisia care îi va purta în veci (re)numele și a terminat-o ca președinte de ședință al plenului Camerei, în locul liderului absolut.

Același Florin Iordache a fost „demisionat” de Sorin Grindeanu după celebra Ordonanța 13. Ordonața 13 - motivul reinventării protestelor masive în România, după Colectiv.

Forumul Judecătorilor, Asociația procurorilor și DNA însuși au strigat, chiar pe parcursul legiferării. Au fost ignorați. Opoziția a spus că „România nu mai este stat de drept”. A fost luată peste picior. De peste graniță, 12 state occidentale au solicitat distinșilor făuritori de legi dâmbovițene „să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei”. Li s-a spus că se amestecă aiurea în trebuile noastre interne. Precum „agenturile” lui Ceaușescu.

România a pierdut în genunchi acest război.

Dar, stai! România are un președinte. Altul decât Liviu Dragnea.

”Revoltător! Inadmisibil! Dictatura majorității!” spune Klaus Iohannis, care anunță că urmează lupta la CCR. Pare înfrânt. A ieșit doar pentru poză, să nu se spună că nu are nimic de zis. A fost cea mai scurtă ieșire, după cea în care a anunțat că va candida pentru un nou mandat. Președinte în țara lui Florin Iordache. Succes!

Marele miting în alb anunța acum o lună victoria de azi. O mână de oameni a trimis România dincolo de cortina democrației.

Dragnea; „Vreți să mai fiu președintele vostru?” Coaliția: „Mai întrebi?”