Spitalul Regional de Urgență Cluj, carioci colorate, vise și Fata Morgana

16 mai 2018, 09:43 actualizat acum 10 luni
    Spitalul Regional de Urgență Cluj, carioci colorate, vise și Fata Morgana

Mihai Petean

Cotidianul.ro

Acum câțiva ani, fostul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, venea la tablă și ne desena el frumos autostrăzile din România. Mai țineți minte cât de frumos arăta harta României? Autostrăzi, coridoare, drumuri expres, centuri. Fiecare frumos colorată în altă culoare…Culori colorate… De atunci au trecut 4 ani și nu că am deschis vreun drum nou ci am închis autostrăzi.

Iar acum povestea riscă să se repete la Cluj. Doar că am evoluat. Nu mai e vorba de carioci ci de măiestrie PC, Autocad mai exact.

Prin primăvara lui 2012 Alin Tișe zâmbea seducător clujenilor în panouri electorale și le arăta unde va fi locația viitorului Spital regional de Urgență: în Florești. PDL și PSD își zâmbeau seducător și se încruntau la PNL. Acum PDL e PNL, de fapt PNL a devenit PDL, iar PSD e dușmanul de clasă. Dincolo de acestea însă, Fata Morgana varianta someșană rânjește. Până acum a rânjit la CMID, La Tetarom, la Spitalul Monobloc. CMID se tot face de azi mâine 10 ani, Tetarom se face cu spor dar nu se finalizează pentru că vine dealul peste el, iar Spitalul monobloc își schimbă locația mai ceva ca barza călătoare: acum e pe Cireșilor, acum în tetarom, acum pe Turzii….indiferent de motive (că a dispărut dealul, că firmele PSD au furat banii, că legile sunt idioate și permit executanților să își bată joc de beneficiari, că insolvența permite tunuri de zile mari) cele trei obiective amintite anterior sunt un eșec major. Iar acum Spitalul regional de Urgență Cluj riscă să devină tot un eșec lamentabil. Concret, până acum terenul s-a transferat de la MAPN la Primăria Florești și apoi la Consiliul Județean și de acolo la Ministerul Sănătății. Și Primăria Florești a dat autorizația de demolare a unei cocioabe. Și aceeași primărie Florești a eliberat un certificat de Urbanism. Atât. PUZ (Planul Urbanistic Zonal) e la ani lumină.

Articolul integral aici: https://www.cotidianul.ro/spitalul-regional-de-urgenta-cluj-carioci-colorate-vise-si-fata-morgana/