Țara era sub ape, comisia Iordache îl salva...pe șefu'. Jurnalistul Claudiu Săftoiu: Acum se distruge fundamentul statului.

cristian.coman
03 July 2018, 17:24 actualizat acum 3 ani

Cum a fost „abuzat” abuzul în serviciu? Țara era sub ape, comisia Iordache îl salva...pe șefu'. Când Comisia Iordache aproba cu 13 voturi la 7 că abuzul în serviciu trebuie reviziuit, să nu mai deranjeze pe toată lumea, Liviu Dragnea le spunea jurnaliștilor de la Parlament: „Credeți că ăștia mă lasă să scap?” Aștia, adică statul paralel. La 12 zile de la condamnarea la 3 ani și 6 luni, Comisia Specială i-a făcut un cadou șefului PSD: apărarea drepturilor omului. Unui singur om. Ba nu, mai sunt și alții pe listă: Piedone, Diacomatu, Nicușor Constantinescu, Sevil Shhaideh, Costoiu, Chiliman sunt pe lista scurtă a potențialilor câștigători.

E adevărat, mai este ceva drum „democratic” până la publicarea în Monitorul Oficial al Codului Penal pe stil nou. Senatul a aprobat fluierând proiectul, chiar azi. După ce Camera Deputaților îi va da „bun de tipar”, pe cei care au prins peștișorul de aur îi va întârzia un pic Curtea Constituțională.

Jurnalistul Claudiu Săftoiu spune că PSD își dă seama că o altă șansă de a guverna nu mai are, în afară de a merge mai departe cu modificările Codurilor. „Dacă distrug fundamentul statului prin aplicarea acestor legi, intruduc haos în societate și prin aceste ape tulburi vor reuși să rămână la putere. Este de o gravitate absolută ce se întâmplă zilele acestea. Văd această inerție a societății, marea majoritate a oamenilor tac și nu se implică. Nu știu practic ce-i așteaptă? Ba știu. Dar e comoditate de care profită cei cu intenții vădit rele. ”