Video//Terorismul de partid și de stat

Maria Andries
11 August 2018, 17:35 actualizat acum 3 ani

S-au întors acasă fiii rătăcitori din Diaspora. Guvernul Dragnea III a aprins artificiile în piață. A dublat lacrimogenele, a triplat nivelul de alarmă, a înzecit bastoanele. Acum va trebui să ne împrumutăm iar de la Banca Monetară, să refacem stocul de muniție.

Guvernanții și șefii forțelor de ordine au dat, ca de obicei, vina pe huliganii din fotbal. O explicație care nu expiră niciodată. Pentru a o menține proaspătă, Ministerul de Interne îi protejează aura de mister. N-a dezvăluit nici acum cu ce echipă de finanțatori țineau turbulenții arestați după protestele din iarna lui 2017.

Huliganii din fotbal sunt băieții buni la toate pentru PSD. Dacă vrei să duci liniștit țara în haos, te folosești de imaginea lor, chiar dacă, fiind antisportivi, n-au în vitrina cu trofee decât niște scaune rupte.  

Ceea ce s-a întâmplat pe 10 august în Piața Victoriei reprezintă culmea spaimei de proteste a cabinetului Dăncilă. La mitingurile contra PSD din acest an, au defilat tot mai multe dube, tot mai multe forțe speciale, tot mai multă tehnică de luptă. Uneori, iar ăsta nu e un titlu de glorie pentru gena noastră revoluționară, numărul jandarmilor din piață tindea să-l depășească pe cel al civililor revoltați.

Printre rândurile de scuturi, poți să citești planul guvernanților. Vor să-i lecuiască definitiv pe români de dreptul lor democratic de a deranja autoritățile cu scandări și fluierături. Și să nu uităm de imnul cântat fals și răgușit. Ce disconfort pentru urechile Puterii!

Teatrul fricii de popor

Guvernul Dăncilă, nu Iohannis cel malefic, galeriile versate din fotbal sau agenturili, a transformat Piața Victoriei în teatrul fricii. Trebuie să fie greu să conduci un popor de care te temi ca de un câine sălbăticit. Soluția la îndemână e să faci poporul să se teamă mai mult de tine decât te temi tu de el. Iar Guvernul Dăncilă nu pare că se va da în lături de la nimic, pentru a instaura noua ordine dictatorială.

Adăpostit în peșterile de pe dealul Parlamentului, Liviu Dragnea și-a văzut visul de autoconservare cu ochii. A reușit să talibanizeze PSD-ul, cel mai puternic partid al țării. L-a adus unde a vrut, adică la starea de detașament de propagandă. Internele au devenit brațul armat al mișcării. Lovind orb în mulțime, dubios de scrofulos la datorie, brațul ăsta dirijat iresponsabil se asigură că teroarea s-a instalat temeinic în oasele demonstranților. Două lovituri cu capul de dubă și ești alt om, alt votant. Ai alte priorități.

Mic tratat de furie

Când un stat folosește nejustificat forța împotriva propriilor cetățeni, democrația dispare călare, la apus. Și nu lasă în urmă pacea socială sau, ce cuvânt demodat, consensul.

După ce procedezi astfel, nu mai ești suspect de prostie, ci de ticăloșie.  Cu senitătatea care-a consacrat-o, doamna Dăncilă poate anunța alegătorii că a ieftinit răul. Mai mult, că l-a comis gratuit. Stau mărturie relatările oamenilor pașnici prezenți în piață.

Guvernarea PSD-ALDE n-a luat în calcul că orice popor, oricât de robit inerției, oricât de îndobitocit, are limitele lui. N-a luat în calcul că sfidările aruncate zilnic în capul mulțimilor de votanți vor produce vreo reacție în rândul populației. Din comoditate intelectuală, n-a estimat că valurile de dispreț se vor sparge de un țărm ferm, din lene doctrinară, nu și-a imaginat  că la tonele de nepăsare i se va răspunde cu furie. Nu cu furia bună, de catifea, ci cu furia disperării, motorul nostru național.

Românii din Diaspora vor pleca înapoi, la muncă, în câteva zile. Dar, veste proastă pentru artificierii MAI, nu sunt singurii români care se simt străini peste tot, chiar și în țara lor. Numărul acestora e mult mai mare și crește văzând cu ochii înlăcrimați.