Tibi și Sebi. Libertatea ca un privilegiu

cristian.coman
16 martie 2018, 10:39 actualizat acum un an
    Tibi și Sebi. Libertatea ca un privilegiu

Pentru a treia oară consecutiv, Tibi a câștigat cea mai grea cursă-maraton de pe Planeta Pământ. 617 kilometri prin viscol și ger de -40 de grade.

Pentru a doua zi consecutiv, Sebi a intrat în casele noastre, încă o jumătate de oră dintr-un interviu maraton de 4 ore.

La 22 de ani, Tibi începea să comită jafuri armate.

La 22 de ani, Sebi făcea afaceri cu statul.

Pentru Tibi, „iadul alb din pușcărie” este o aminitire care l-a întărit, dar de care vrea să scape.

Pentru Sebi, „iadul alb din pușcărie” este o amenințare a „statului de drept”, de care vrea să scape.

Sunt cei doi români care țin astăzi agenda zilei. Tibi Ușeriu a plătit cu vârf și îndesat pentru ce a făcut (9 ani de închisoare), iar acum - la 10 ani de la eliberare - dovedește că are o voință și un organism de fier. A treia oară, dacă mai era nevoie.

Sebi (Sebastian) Ghiță ne spune că a fugit la Belgrad pentru că se temea pentru viața lui. Este acuzat în România de spălare de bani, trafic de influență, mită. Totul ar fi o înscenare, dosarele ar fi contrafăcute ca să-l culpabilizeze.  

Tibi a terminat maratonul învingător. „Îs praf. De fiecare data cred că-s mai praf decât am fost ultima data”. Trece linia de sosire cu tricolorul. O victorie pentru România.


Maratonul lui Sebi nu s-a încheiat. El încearcă să ne convingă că dincolo de acuzațiile care i se aduc, lumea de la vârful serviciilor și anticorupției este mai coruptă decât el.

Când justiția și politicul se vor scutura de ilegalități și/sau diversiuni, va fi o victorie pentru România.

Libertatea este un privilegiu, spune Tibi. Și merită să îi dedici cea mai grea competiție din lume.