Bogdan Badea, eJobs: „38.000 de mii de oameni își pot găsi un job chiar acum. Uite o ofertă: un șofer român angajat în Germania poate primi 2400 de euro”

Oana Tonca
26 April 2018, 13:50 actualizat acum 3 ani

Românii plecaţi în străinătate  au trimis în ţară în 2017 aproape 5 miliarde de dolari. Dar și în România poți găsi un loc de muncă bun. De la eJobs, cea mai mare platformă de rucrutare din România, aflăm că 9 din 10 români explorează în mod activ piața muncii, în căutarea de noi oportunități, spune Bogdan Badea, CEO eJobs. Iar 6 din 10 români caută un job nou, testează piața, chiar dacă ei lucrează deja.  În căutarea unor oportunități, ei intră pe platformele de recrutare și văd dacă actualul loc de muncă este sau nu „depășit” de ceea ce este pe piață.

eJobs, cu o cotă de piață de peste 52% din paiața de recutare a forței de muncă, pune la dispoziție azi 38.000 de locuri de muncă. Bogdan Badea spune că pentru străinătate sunt acum disponibile 8.000 de locuri de muncă. Într-un exercițiu făcut în direct, Bogdan Badea a găsit de exemplu că pentru un post de șofer în Germania, o companie oferă 2464 de euro net.

În privința cererii de specialiști pentru economia viitorului, mai ales pentru tehnologie, CEO-ul eJobs spune că cererea este atât de mare, încît se preferă de multe ori adaptarea unor specialiști din alte domenii ale firmei.
 
Bogdan Badea, a fost numit CEO al companiei, în martie 2018, potrivit unui anunţ al eJobs. Anterior, deținuse funcția de Director de Vânzări al eJobs România. 
 

Înfiinţată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs Group SRL aparţine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia.