Despre noi

Cine suntem?

Motto: ”MĂ INFORMEZ CORECT, CITESC CURAT!

STIRICURATE.RO este o platformă de agregare a celor mai preluate/postate știri cotidiene din presa online, precum și a celor mai recente actualizări ale topic-urilor zilei, cu scopul de a oferi utilizatorilor o bună orientare în presa zilei, cât privește:

  • obiectivitatea relatării;
  • interesul pentru anumite subiecte, după numărul de surse în care acestea apar;
  • potențialul de controversă (tendențiozitatea sursei);
  • riscul de apariție al unei știri false (fake news);
  • persistența unui subiect pe intervale de timp definite și pe site-urile de presă;
  • monitorizarea 24/24 a știrilor importante și a subiectelor fierbinți (hot topics).

Subiectele importante și/sau actualizate recent sunt analizate de ”STIRICURATE.RO”, invitând cititorul să opteze între sursele și știrile zilei. 

Platforma este un avertizor online de acuratețe jurnalistică. Analizele noastre depistează tendințele de distorsionare a informației online, precum și lansarea unor materiale cu potențial de știri false (fake news). STIRICURATE.RO sprijină cititorii să aleagă corect cele mai relevante și echilibrate știri ale zilei și să se informeze curat.

Știrile apărute pe site sunt selectate dintr-un număr predefinit de surse de presă, în funcție de relevanța online.

Subiectele sunt grupate după criteriul cantitativ al numărului de publicații online (Categoria: ”Subiecte importante azi”) care au postat același subiect într-un interval de 24 de ore, și în funcție de numărul celor mai recente actualizări (Categoria: Subiecte actualizate recent), care suscită interese sau care adaugă noi detalii.

Cititorii STIRICURATE.RO au posibilitatea să formuleze opinii despre subiectele și știrile monitorizate, în efortul comun de a alege sursele corecte și de a ne informa curat(Categoria: Participă și tu).

Dezvoltată de Grupul de Presă RINGIER, Platforma ȘTIRICURATE.RO este prima inițiativă online din România, menită să sprijine cititorul de presă în efortul de a alege surse de informare corecte și de a citi cele mai relevante și echilibrate știri, printr-o informare curată de pe internet. Diversitatea din ce în ce mai accentuată a surselor online, precum și circulația fără restricții a informațiilor publice crește riscul aparițiilor distorsiunilor, manipulărilor informaționale și al plasării știrilor false (fake news). Inițiativa noastră are ca obiectiv crearea unei comunități de cititori corect și curat informați, în lumea plină de neprevăzut a internetului, precum și răspândirea unor bune practici în informarea din presa online.