Echipa StiriCurate acum 6 luni

În toiul dezbaterilor pe buget în Parlament, ministrul Teodorovici pleacă din țară

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, participă azi, la Bruxelles, la reuniunea Eurogrup în format extins, unde va fi discutată propunerea privind instrumentul bugetar pentru convergenţă şi competitivitate, informează un comunicat al ministerului de resort. 


Marţi, Eugen Teodorovici va prezida a doua reuniune a Consiliului UE pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), pe agenda căreia figurează adoptarea propunerii de compromis a Preşedinţiei române a Consiliului pe Pachetul privind Sistemul European de Supraveghere Financiară (ESFS) şi a concluziilor Raportului privind Sustenabilitatea Fiscală, descărcarea de gestiune bugetară pentru execuţia aferentă anului 2017 şi orientările privind construcţia bugetului Uniunii Europene din 2020.

În privința bugetului, conform calendarului stabilit de Birourile permanente reunite, deputaţii şi senatorii au termen până luni la ora 12:00 pentru a depune amendamente. Şedinţele comisiilor de specialitate vor începe la ora 15:00, pentru avizarea proiectelor. În acelaşi timp vor lucra şi comisiile pentru buget, care urmează să întocmească raportul de fond până miercuri la ora 15:00.

Tot miercuri va avea loc o şedinţă a Birourilor permanente reunite pentru stabilirea timpilor de dezbatere în plen. Dezbaterea proiectului de buget în plenul comun al Parlamentului va începe miercuri de la ora 16,00, iar votul final este programat vineri.

Guvernul a aprobat în şedinţa din 8 februarie proiectele privind Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2019. Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că proiectul de buget este fundamentat pe o creştere economică de 5,5%, ceea ce înseamnă o valoare a Produsului Intern Brut de 1.022,5 miliarde lei, un salariu mediu brut de 5.163 lei, iar numărul de salariaţi din economie va ajunge la 5,282 milioane. Deficitul bugetar a fost stabilit la 2,55% din PIB.  

  • 20 Total surse
  • Agerpress Sursa initiala
  • 11 februarie 2019, 06:00 Data publicarii
  • 1 Shares
  • 0 Comentarii
  • 50% Neutru De incredere