Echipa StiriCurate acum 3 ani

Sindicatele din penitenciare: Pentru infractori se cheltuie mai mult decât pentru victimele acestora

Viitorul mecanism de protecție a victimelor trebuie scos de sub control politic pentru că cine a deturnat fonduri în interes de partid de la copii aflați în dificultate o va face și de la victimele infracțiunilor, afirmă Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Sindicaliștii acuză și faptul că pentru deținuți se cheltuie de peste 1.000 de ori mai mult decât pentru victimele infracțiunilor.

Federația a reacționat după ce Ministerul Justiției a pus în dezbatere Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2004, care se referă la asigurarea protecției victimelor infracțiunilor.

”Cu aproape 3 ani întârziere, România începe timid să pună în practică Directiva 2012/29/UE de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea și protecția victimelor criminalității. Între timp au fost peste 20 de inițiative pentru protecția infractorilor, dacă excludem modificarea de ansamblu a legilor justiției și a legislației penale în același scop”, afirmă sindicaliștii într-un comunicat de presă.

 

În același comunicat se mai afirmă că, deoarece că riscul că banii alocați pentru protecția victimelor infracțiunilor să fie deturnati în scopuri politice este cât se poate de real, consideră oportun că acest viitor mecanism de protecție a victimelor să nu fie gestionat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului: ”De acolo s-a demonstrat că pot fi deturnati bani pentru partid prin angajări fictive.”

  • 5 Total surse
  • B1 Sursa initiala
  • 05 July 2018, 08:43 Data publicarii
  • 22 Shares
  • 3 Comentarii
  • 50% Neutru De incredere